Katto

Teräshallien rakentaminen - katto

Kattorakenne voidaan tehdä käyttäen useita erilaisia materiaaleja asiakkaan tarpeista ja mieltymyksistä riippuen.

 

  • ulkopuolinen pelti / villaeristys / sisäpuolinen pelti

Rakenne
Profiilipeltilevyt, jotka on pinnoitettu sinkki-alumiiniseoksella tai RAL-värisävyn polyesteripinnoitteella kiinnitetään katto-orsiin ruuveilla, joissa on neopreenitiivisteet. Sisäpuolen levyt pohjasta katsoen on pinnoitettu RAL värisävyn polyesteripinnoitteella ja näkymättömältä puolen harmaan värisellä pinnoitteella.

Eriste
Useimmin eristeenä käytetään mineraalivillaa, jonka paksuus määräytyy kyseiselle kohteelle asetetuista vaatimuksista. Halleissa, joilta vaaditaan hyvää eristystä, käytetään 200 mm paksuista mineraalivillaa. Jos erittäin hyvä eristys ei ole välttämätön, käytetään ohuempaa 100 mm paksuista mineraalivillaa. Mineraalivillan suojaamiseksi kosteudelta käytetään alapuolella 0,2 mm paksuista polyetyleenikalvoa höyrysulkuna.

 

  • PVC kattomembraani

Rakenne
Profiilipeltilevyt, jotka on pinnoitettu sinkki-alumiiniseoksella tai RAL-värisävyn polyesteripinnoitteella kiinnitetään katto-orsiin ruuveilla, joissa on neopreenialuslevytiivisteet. Sisäpuolen levyt pohjasta katsoen on pinnoitettu RAL värisävyn polyesteripinnoitteella ja näkymättömältä puolen harmaan värisellä pinnoitteella.

Eriste
Useimmin eristeenä käytetään polystyreenilevyjä tai kovia mineraalivillalevyjä, joiden paksuus määräytyy kyseiselle kohteelle asetetuista vaatimuksista. Halleissa, joilta vaaditaan hyvää eristystä, käytetään 200 mm paksuista eristystä. Muissa tapauksissa voidaan käyttää pienempää eristepaksuutta: 150 tai 140 mm: Eristeen suojaamiseksi kosteudelta käytetään sisäpuolella 0,2 mm paksuista stabiloitua polyetyleenikalvoa höyrysulkuna. Pintakerroksen muodostaa PVC kattomembraani.

  • ulkopuolen pelti / lasikuitupinnoitettu pehmeä villa

Rakenne
Profiilipeltilevyt on pinnoitettu molemmin puolin sinkki-alumiiniseoksella, ne on kiinnitetty kylmämuovattuihin katon orsiprofiileihin ruuveilla, joissa on neopreenialuslevytiiviste.

Eriste
Eristeenä käytetään lasivillamattoja, joihin on pysyvästi liitetty lisäkerrokset: alumiinifolio, joka muodostaa höyry- ja vesitiiviin kerroksen, lasikuituverkko, joka toimii vahvisteena sekä valkealla vinyylipinnoitteella, joka muodostaa näkyvän kerroksen. Lasivillamaton kokonaispaksuus on 140 mm. Eriste on sijoitettu ulkopuolisen pellin ja orsien väliin.

 

  • sandwichelementit

Rakenne
Katto-orsiin tukeutuva sandwichelementti täyttää rakenne- ja eristysfunktion. Sandwichelementit koostuvat kahdesta teräslevypinnasta sekä rakenteellisena ja eristävänä toimivasta ydinkerroksesta. Ydin voidaan valmistaa mineraalivillasta, polyuretaanivaahdosta tai polystyreenistä. Elementtien pinnat on valmistettu 0,5 - 0,6 mm paksuisesta teräslevystä. Ne on pinnoitettu RAL värikartan värisillä polyesteripinnoitteilla.